Dacă simptomele dumneavoastră PMS vă afectează viața de zi cu zi, vă rugăm să consultați un medic

Dacă simptomele dumneavoastră PMS vă afectează viața de zi cu zi, vă rugăm să consultați un medic

Hemoculturile, testele de sânge, testele de urină și puncția lombară (atrage lichidul cefalorahidian pentru a verifica dacă există bacterii) sunt teste de diagnostic standard pentru a diagnostica sau a exclude TSS. Există mai multe opțiuni de tratament pentru pacienți, în funcție de cât de curând starea lor a fost diagnosticată de un medic.

Tratamentele potențiale pentru TSS includ următoarele:

  • Antibiotice;
  • Dializa (pentru pacientii cu insuficienta renala);
  • Transfuzie de sange;
  • Interventie chirurgicala.

Alternative la tampoane

Dacă ești îngrijorat de TSS sau pur și simplu nu găsești tampoanele confortabile, mai multe opțiuni disponibile pe piață pot ajuta cu menstruația. Mai jos discutăm câteva alternative la tampoane pe care le poți lua în considerare pentru gestionarea menstruației.

Tampoane menstruale de unică folosință

Aceste produse pentru menstruație sunt la fel de populare ca și tampoanele. Utilizatorii scot pur și simplu tamponul din ambalaj și îl plasează în lenjerie. Tampoanele vin în diferite dimensiuni și niveluri de absorbție și pot fi purtate până la opt ore pe zi. Dezavantajele absorbantelor menstruale de unică folosință sunt că pot dăuna mediului și pot provoca în continuare scurgeri dacă aveți un flux puternic.

Lenjerie menstruală

Lenjeria menstruală a devenit mai populară în ultimii doi ani. Aceste linguri sunt de obicei realizate din material respirabil, prevenind acumularea de umiditate, care poate duce adesea la mirosuri puternice. În plus, lenjeria menstruală poate ajuta la prevenirea scurgerilor prin captarea umezelii.

Cupele menstruale

O cupa menstruala (cunoscuta si sub numele de cupa Diva) este similara cu un tampon, dar este reutilizabila. Cupele menstruale durează mai mult decât tampoanele, ceea ce te poate ajuta să economisești bani în fiecare lună. Din păcate, ca și tampoanele, utilizarea prelungită a cupelor menstruale poate provoca, de asemenea, TSS. Dacă decideți să utilizați cupele menstruale, luați măsuri de precauție pentru a vă proteja împotriva TSS.

Tampoane menstruale reutilizabile

Dacă îți place senzația și stilul tampoanelor menstruale, dar preferi un produs mai ecologic, multe companii oferă tampoane reutilizabile din material textil, pe care le poți spăla cu ușurință manual sau le poți arunca în mașină de spălat după utilizare. În plus, tampoanele reutilizabile pot dura până la cinci ani, făcându-le un excelent economisitor de bani pentru persoanele cu menstruație.

Sfaturi de siguranță pentru a preveni TSS

Din fericire, există măsuri preventive pe care le puteți lua pentru a vă limita riscul de a dezvolta o infecție bacteriană precum TSS. Iată câteva sfaturi de siguranță pentru prevenirea TSS:

  • Schimbați tampoanele în mod regulat. S-a recomandat să-l schimbi la fiecare patru până la opt ore;
  • Folosiți alte alternative. Comutați între tampoane, tampoane menstruale și prosoape de chiloți în timpul menstruației;
  • Alegeți gradul de absorbție potrivit. Alegeți tampoane cu cele mai scăzute niveluri de absorbție;
  • Utilizați câte un tampon. Nu puneți niciodată mai mult de un tampon în vagin deodată;
  • Păstrați o igienă bună. Spălați-vă întotdeauna mâinile înainte și după introducerea unui tampon;
  • Urmăriți timpul de utilizare. Puneți un tampon nou înainte de a merge la culcare și scoateți-l imediat după ce vă treziți;
  • Folosiți numai când este în perioada. Scoateți tamponul după terminarea menstruației.

Și, dacă ați mai experimentat TSS înainte, este recomandat să evitați să utilizați produse precum tampoanele sau contraceptivele de barieră feminine, cum ar fi bureții.

Ce să fac dacă suspectez TSS?

Dacă credeți că prezentați semne sau simptome de TSS, sunați imediat medicul, mai ales dacă ați folosit recent tampoane. Solicitați imediat asistență medicală dacă vă confruntați cu durere severă vizitând Urgențele sau sunând la 911. TSS este considerată o urgență medicală și este tratată ca atare de către profesioniștii medicali.

Tampoanele sunt un produs comun folosit pentru gestionarea menstruației. Deși este în regulă să te culci cu un tampon, acesta trebuie îndepărtat după opt ore. Păstrarea tampoanelor mai mult de opt ore poate duce la dezvoltarea infecției bacteriene și a sindromului de șoc toxic (TSS). TSS poate provoca simptome precum oboseală, febră, dureri de cap și vărsături. TSS poate fi diagnosticat și tratat, dar există măsuri preventive pe care le puteți lua pentru a vă limita riscul de a dezvolta această afecțiune.

FAQ

Cât timp pot dormi cu un tampon?

Nu ar trebui să dormi cu un tampon obișnuit mai mult de opt ore. Dacă este posibil, introduceți un tampon proaspăt înainte de culcare și setați o alarmă pentru a vă aminti să-l schimbați.

Ce se întâmplă dacă las tamponul peste noapte?

Dacă decideți să dormiți cu un tampon toată noaptea, puteți dezvolta sindromul de șoc toxic (TSS). TSS apare atunci când tamponul eliberează toxine care intră în sânge, provocând daune diferitelor organe. Pentru a preveni TSS, scoateți tamponul înainte de culcare.

Cât de repede apar simptomele TSS?

Simptomele TSS apar brusc și se pot agrava rapid în timp fără tratament. Având în vedere acest lucru, este esențial să solicitați imediat asistență medicală dacă bănuiți că aveți semne sau simptome de TSS. Cu cât primiți mai devreme tratament medical, cu atât mai puține daune pot cauza TSS organismului dumneavoastră.

Mulți își doresc să evite să se confrunte cu simptomele sindromului premenstrual (PMS). PMS vă poate face să simțiți durere și disconfort și să aveți modificări vizibile ale dispoziției, somnului și apetitului. În timp ce unii oameni pot evita sindromul premenstrual, mulți vor experimenta această afecțiune, iar simptomele pot varia de la ușoare la severe.

Recomandări cheie:

  • Sindromul premenstrual (PMS) este o afecțiune care provoacă schimbări fizice și emoționale înainte de începerea menstruației.
  • De obicei, simptomele PMS se pot agrava din cauza stilului de viață și a vârstei.
  • Anumite obiceiuri ale stilului de viață, cum ar fi consumul de cofeină sau alcool, obezitatea sau ITS, pot exacerba simptomele PMS.
  • Pentru a reduce sau a atenua simptomele PMS, adoptați obiceiuri sănătoase, cum ar fi o dietă echilibrată, exerciții fizice regulate și testarea frecventă.
  • Dacă simptomele dumneavoastră PMS vă afectează viața de zi cu zi, vă rugăm să consultați un medic.

Din păcate, nu există nicio modalitate de a elimina sindromul premenstrual, dar există câțiva factori care pot determina severitatea simptomelor dumneavoastră.

Ce este sindromul premenstrual?

Sindromul premenstrual (PMS) descrie diferite semne și simptome pe care unele persoane le experimentează înainte de a începe menstruația. Simptomele PMS pot fi fizice sau mentale și durează cu una până la două săptămâni înainte de debutul menstruației.

Simptomele emoționale comune ale sindromului premenstrual sunt:

  • Iritabilitate
  • izbucniri de furie
  • Depresie
  • Confuzie
  • Insomnie
  • Modificări ale dorinței sexuale
  • Ceața creierului
  • Anxietate

Simptomele fizice ale sindromului premenstrual pot include:

  • Modificări ale apetitului
  • Sensibilitate la sâni
  • Oboseală
  • Balonare
  • Modificări ale greutății
  • Dureri de cap
  • Durere abdominală
  • Probleme gastrointestinale

Ce vă poate agrava simptomele PMS?

De obicei, dacă simptomele PMS sunt ușoare până la moderate, ajustările stilului de viață vă pot ajuta să gestionați afecțiunea. Cu toate acestea, tratamentul medical poate fi necesar în unele cazuri dacă simptomele dumneavoastră PMS vă împiedică capacitatea de a finaliza activitățile zilnice.

Dacă simptomele dumneavoastră PMS nu sunt de obicei severe, mai multe obiceiuri de stil de viață vă pot afecta simptomele PMS. Unii factori comportamentali și emoționali pot agrava simptomele PMS.

Bea prea multă cofeină

Dacă sunteți iubitor de cafea, poate doriți să reduceți sau să eliminați aportul de cofeină dacă aveți sindrom premenstrual. Consumul de cafea poate exacerba PMS prin creșterea balonării și a inflamației. În plus, cofeina vă poate afecta somnul. Consumând multă cofeină, creșteți șansele de a dezvolta insomnie, care este un simptom comun al sindromului premenstrual.

Greutate

Greutatea ta poate juca un rol în cât de severe sunt simptomele PMS. Persoanele de vârstă reproductivă care sunt considerate obezi au mai multe șanse de a prezenta simptome neplăcute de PMS. Adoptarea unui regim regulat de exerciții poate ajuta la îmbunătățirea simptomelor PMS în decurs de trei luni.

Consumul de alcool

Cercetările arată că riscul de sindrom premenstrual este cu 45% mai mare în rândul consumatorilor de alcool decât în ​​rândul celor care nu consumă. De asemenea, consumatorii intensi de alcool au cu 79% mai multe șanse de a avea SPM decât cei care nu consumă alcool. Consumul de alcool vă poate perturba hormonii, provocând un dezechilibru care vă poate perturba ciclul menstrual. În plus, renunțarea la băutură vă poate îmbunătăți, de asemenea, sănătatea mentală și fizică.

Niveluri scăzute de vitamina D

Vitamina D este o vitamină solubilă în grăsimi pe care corpul dumneavoastră o folosește pentru a construi și menține calciul și fosforul din oase. Când aveți niveluri scăzute de vitamina D în timpul fazei luteale a ciclului menstrual, aceasta poate provoca sau agrava simptomele PMS. De exemplu, deficiența de vitamina D poate provoca dezechilibru estrogen, ducând la depresie, schimbări de dispoziție și multe altele. Estrogenul este un hormon care crește în timpul ciclului menstrual, dar se poate epuiza în rândul persoanelor cu sindrom premenstrual.

Fumat

Fumatul este asociat cu exacerbarea sindromului premenstrual sau a tulburării disforice premenstruale (PMDD), o formă mai severă de sindrom premenstrual. Un studiu de cercetare din 2019 dezvăluie că fumătorii actuali și foștii au mai multe șanse de a dezvolta sindrom premenstrual și TDPM decât nefumătorii. Nicotina, care se găsește în mod obișnuit în majoritatea produselor din tutun, poate agrava simptomele PMS precum depresia, iritabilitatea, problemele de somn și crampele menstruale.

Depresie

Având depresie, de asemenea, vă poate agrava simptomele PMS. Depresia și sindromul premenstrual pot coexista, ceea ce înseamnă că cei care suferă de sindrom premenstrual pot experimenta episoade depresive mai grave în timpul săptămânii sau două înainte de menstruație.

Stres

Stresul este inevitabil, dar crescut, iar nivelurile constante de stres pot agrava simptomele PMS. Persoanele care raportează că se simt stresate cu cel puțin două săptămâni înainte de debutul sindromului premenstrual sunt mai predispuse să experimenteze simptome moderate sau severe în comparație cu cei care nu s-au simțit stresați.

Infecție cu transmitere sexuală (ITS)

Dacă aveți o infecție cu transmitere sexuală (ITS), aceasta vă poate afecta simptomele PMS. ITS nediagnosticate vă pot agrava simptomele PMS și pot duce chiar la probleme de fertilitate în unele cazuri. De asemenea, persoanele cu o ITS nediagnosticată au mai multe șanse să raporteze simptome precum dureri de cap, crampe și tristețe în timpul ciclului lor menstrual.

În plus, dacă o ITS este lăsată netratată, ar putea duce la o boală inflamatorie pelvină (BIP), o afecțiune a reproducerii care exacerbează simptomele PMS.

Cum să vă îmbunătățiți simptomele PMS

După cum am menționat anterior, în funcție de severitatea sindromului premenstrual, simptomele pot fi reduse sau atenuate prin adoptarea unor obiceiuri de viață sănătoase.

Pentru a vă îmbunătăți simptomele PMS, utilizați următoarele sfaturi:

  • Mâncați o dietă sănătoasă, echilibrată. Urmăriți o dietă care să conțină multe fructe, legume, leguminoase și cereale integrale.
  • Fă sport regulat.Pentru mai multe informații, vizitați chocolate-slim-official.top .

Contents